HIRDETÉS
HIRDETÉS

Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Hadházy Ákos korábban az igazság bajnokaként tüntette fel magát, de ez a máz az elmúlt napokban lehullott róla. Mostanra mindenki számára ismertté vált, hogyan bánt el egy idős szomszédjával, hogy lakását megszerezze, és egy három lakásból álló társasház kizárólagos tulajdonosa legyen.

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy először eltartási szerződést ajánlott szomszédjának, aki ezt nem fogadta el, s ekkor keményebb eszközökhöz folyamodott az LMP társelnöke. Először elzárta az idős ember ivóvizét, akinek az udvarról kellett vizet vinnie, fürdeni a város szociális intézményébe kellett járnia – tette hozzá. Ezután Hadházy Ákos félmillió forintot követelt az idős embertől, akinek 70 ezer forintos nyugdíja volt, azon a címen, hogy felújíttatta a társasház tetőszerkezetét.

Ezt nem tudta megfizetni, ezért az LMP-s politikus bírósághoz fordult, és keresetében az idős ember ingatlanának árverezését kérte. A bíróság döntése arról szólt, hogy 25 ezer forintot kell fizetnie az idős embernek Hadházy Ákos részére – mondta Puskás Imre. Bizonyára az LMP társelnökének nagy szüksége volt erre a pénzre, hogy luxus hobbijának, a repülésnek élhessen – jegyezte meg. Hozzátette: az idős ember így tűzifára, gyógyszerre is alig tudott költeni. Puskás Imre közlése szerint az idős ember néhány napja a szekszárdi kórházban elhunyt.

A kormánypárti politikus azt mondta: Hadházy Ákosnak el kell számolnia a lelkiismeretével, így nem lehet emberekkel viselkedni, különösen egy parlamenti politikusnak. Felszólította Hadházy Ákost, távozzon a közéletből, az egyéni és listás jelöltségtől is lépjen vissza. Arról, hogy az ajánlások gyűjtése lezárult, de a Fidesz standjai még mindig az utcán vannak, a politikus azt mondta: a választási kampány a választásig tart, s teljesen természetes, hogy igyekeznek minden választóval találkozni. A standok erre kiváló lehetőséget kínálnak – közölte.

Kétségbeesetten próbálkoznak baloldali politikusok

Arra, hogy Szigetvári Viktor (Együtt) Semjén Zsolt ellen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez, illetve Karácsony Gergely (Párbeszéd) szerint Semjén Zsolt beismerte, hogy a vagyonnyilatkozata alapján nem tudna luxusvadászatokra járni, úgy reagált: alig látható szervezetek vezetőiről van szó. Érthető, hogy választási kampányban igyekeznek olyan állításokat tenni, amivel valamennyire láthatóvá válnak. Ez a próbálkozás elég kétségbeesettnek látszik – jegyezte meg.

Hozzátette: a kereszténydemokrata politikus szeret vadászni, s ezt büszkén vállalta az elmúlt években, ahogy azt is tudni lehet, ennek a szenvedélyének szokott külföldön hódolni. Minden egyéb állítás a kitaláció kategóriájába tartozik –mondta.

Az esetleges ellenzéki együttműködésről, az erről szóló alku nyilvános voltát firtató kérdésre, azt mondta: a választóknak tudniuk kell, ha valakire a voksukat adják, mit várhatnak. Szerinte ugyanakkor az emberek pontosan látják, az ellenzék térfelén mi történik, látják, hogy teljesen elvtelen alkukat kötnek. Ennek egyenes következménye lenne, ha hatalomra kerülnének április 8. után, akkor Magyarországnak egy zsarolható, gyenge és a betelepítést támogató, az országot bevándorló országgá tevő kormánya lenne – közölte Puskás Imre.

hirado.hu

Feltöltve: 2018.03.11.
Megnézve: 485

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra