HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kánikula után újabb éles váltás, ne hagyják otthon az esernyőjüket! Délután többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint.

Szombat estére vihar várható a Balatonon orkán erejű széllökésekkel, ezért a meteorológusok azt kérik a Balatonnál lakókat és nyaralókat, hogy a viharjelzések idején senki ne menjen a vízbe.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Megint erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de északon megélénkülhet a szél, a zivatarok mellé pedig viharos széllökések társulhatnak. Az előrejelzés szerint a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton késő délutántól nyugat, délnyugat felől egy intenzív zivatarrendszer érkezik, ami este éri el a Duna-Tisza közét. A zivatarok nyomában felhőszakadás és 60-80 km/h-s szél valószínű, de egy-egy helyen - elsősorban a Dunántúl déli felén - 80-100 km/h-s szélroham, illetve nagy méretű jég is előfordulhat.

Vasárnap még sok lesz a felhő, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra vagy akár zivatarra is. Az OMSZ szerint az ország 90 százalékán jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk.

index.hu

Feltöltve: 2019.06.22.
Megnézve: 804

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra