HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres használaton kívüli fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején hétfő este fél hétkor a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem.

A tűzoltók az oltás során egy nyolc éves gyermeket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, ám a helyszínen életét vesztette.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek elmondta, a használaton kívüli fabódé belseje gyulladt ki. Az ott dolgozók poroltóval elkezdték az oltást, majd a kiérkező tűzoltók 10-15 percen belül megfékezték a lángokat. Egy gyereknek sikerült időben kimenekülnie az épületből, a másikat a tűzoltók hozták ki. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, a hatósági vizsgálatok jelenleg is folynak.

Három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett, őket a mentők a toxikológiai osztályra szállították, nyilatkozta Bodnár Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

A helyszínen tartózkodó kollégánk hét előtt több tűzoltóautót, rendőrt és mentőt is látott a budai sportközpont előtt, azt írta, az utcáról csak a füstöt lehetett észre venni.

Később telefonon sikerült elérnünk a Mom Sport recepcióját, ahol azt mondták, kiürítették a teljes épületet, az uszodát és a csarnokot is, habár a tűz csak a szomszédos Fitness and More edzőtermét érintette. Felhívtuk az edzőtermet is, akik nem tudtak részletesebb tájékoztatást adni a tűzről, mert állításuk szerint a fabódé nem hozzájuk tartozik.

A Mom Sport vezetősége este fél tíz után Facebook oldalán reagált a tűzesetre. Azt írják,

a Gesztenyéskertben levő játszótérről két gyerek bemászott a Csörsz utcai Mom Sportcsarnok elzárt területére, ahonnan az épület tetején levő zárt tárolóhoz jutottak.

Hozzáteszik, mindenben együttműködnek a BRFK nyomozóival annak érdekében, hogy kiderüljön mi okozhatta a szörnyű tragédiát. "A haláleset miatt mély megrendülésünket és együttérzésünket fejezzük ki" - írják.

A kis faházról annyit már biztosan tudni a Google Street View alapján, hogy öt évvel ezelőtt is ott állt az épület tetején. A Mom Sport üzemeltetője a XII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.

A sportlétesítmény 2008-ban Sportmax néven nyitott, az épületet az önkormányzattól bérelte a cég 2012 végéig, amikor megszűnt a bérleti jogviszony. Hat éve az önkormányzati kft. működteti Mom Sport Uszoda és Sportközpont néven.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, olvasható a rendőrség oldalán.

index.hu

Feltöltve: 2019.06.24.
Megnézve: 816

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra